Thursday, November 21, 2013

ITS GREEK TO ME.

ΥΓΕΙΑ
Rolfing: Η νέα θεραπευτική μέθοδος που απαλλάσσει το σώμα από τους πόνους κατακτά και την Ελλάδα

Rolfing: Η νέα θεραπευτική μέθοδος που απαλλάσσει το σώμα από τους πόνους κατακτά και την Ελλάδα

21.11.2013 13:10
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, καθώς και η κακή στάση σώματος προκαλούν συχνά μια έντονη σωματική αλλά και συναισθηματική δυσφορία. Κι όμως, μια νέα θεραπευτική μέθοδος, που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ιδιαίτερη απήχηση στην Ελλάδα, μπορεί να μεταμορφώσει το σώμα σε μόλις 10 συνεδρίες.
Σύμφωνα με το newssalonika, η μέθοδος Rolfing (δομική ενοποίηση) είναι μια εναλλακτική μορφή θεραπείας που στοχεύει κυρίως στην επαναφορά της σωματικής ισορροπίας -όχι απαραίτητα της συμμετρίας-, οργανώνοντας το σώμα γύρω από έναν φανταστικό εσωτερικό κάθετο άξονα.
Όσο πιο οργανωμένο είναι ένα σώμα γύρω από τον άξονα αυτό, τόσο βελτιώνεται η σχέση του με τη βαρύτητα και κατ' επέκταση με τον χώρο και την κίνηση μέσα σε αυτόν. Επειδή, λοιπόν, κάθε στιγμή το ανθρώπινο σώμα υπόκειται στη δύναμη της βαρύτητας και καλείται να εκτελεί συνεχώς αποτελεσματικές, ακριβείς και αρμονικές κινήσεις, είναι σημαντική η καλή ανταγωνιστική λειτουργία των μυών, ώστε να του παρέχουν την ισορροπία που χρειάζεται.
Επιπλέον, σε σύγκριση με άλλες θεραπευτικές μεθόδους, το Rolfing δουλεύει τον συνδετικό ιστό από την κορυφή μέχρι τα νύχια, εκμεταλλευόμενο τη σχέση του κάθε ανθρώπου με τον χώρο και λαμβάνοντας υπόψη τη δύναμη του βαρυτικού πεδίου. Με άλλα λόγια, ο ρόλφερ μελετά τον άνθρωπο λειτουργικά, γνωρίζοντας ότι η όρθια στάση του σώματος συνεπάγεται μια ιδιαίτερη σχέση με τις δύο βασικές κατευθύνσεις: προς τη γη (βαρυτροπισμός) και προς τον ήλιο (ηλιοτροπισμός).
Που βοηθά
Πρωταρχικός στόχος της θεραπείας είναι η βελτίωση της δομής της στάσης και της κίνησης του σώματος και κατ' επέκταση το να αισθανθείτε καλύτερα μέσα σε αυτό. Το Rolfing δεν αποτελεί πανάκεια, ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση των συνεδριών θα νιώθετε το σώμα σας πιο ελεύθερο, η στάση σας θα έχει βελτιωθεί και θα κινείστε με μεγαλύτερη ευκολία. Ο σκελετός σας θα είναι πιο εύκαμπτος και τα μυοσυνδεσμικά άλγη θα υποχωρήσουν, περιορίζοντας έτσι τους πόνους στη μέση και την πλάτη. Θα αποκτήσετε καλύτερη αντίληψη για το πώς το σώμα λειτουργεί σε αρμονία με τη βαρύτητα και θα αναπνέετε ευκολότερα και βαθύτερα, επιτυγχάνοντας καλύτερη οξυγόνωση των ιστών.
Αν και η αλλαγή έρχεται σταδιακά και τα αποτελέσματα εξαρτώνται από την ιδιαιτερότητα κάθε ανθρώπου, ωστόσο συχνά είναι εμφανή από τη δεύτερη κιόλας μέρα.
Η διαδικασία
Κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται το σώμα του με διαφορετικό τρόπο και επομένως το χειρίζεται διαφορετικά. Ο ρόλφερ πρέπει να είναι σε θέση να διαβάσει, παρατηρώντας την κίνηση του ανθρώπου στον χώρο, την ιδιαιτερότητά του και να εφαρμόσει αυτό που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του.
Στην πρώτη σας επίσκεψη, λοιπόν, ο ειδικός θα πάρει ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό και θα σας ζητήσει να μείνετε με τα εσώρουχα και να περπατήσετε στο δωμάτιο. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσει να παρατηρήσει το σώμα σας και να εντοπίσει το όποιο κινητικό πρόβλημα. Στη συνέχεια, θα ξαπλώσετε στο ειδικό κρεβάτι και ο ρόλφερ, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα, τις παλάμες και τους αγκώνες του, θα επαναφέρει τον συρρικνωμένο συνδετικό ιστό στην αρχική του μορφή και θέση. Με ειδικούς χειρισμούς (μαλάξεις, διατάσεις) και κατάλληλες ασκήσεις, θα επιδιώξει να αποκαταστήσει τη διαταραγμένη ισορροπία στα διάφορα τμήματα του σκελετού (κεφαλή, αυχένα, οσφύ, πύελο, κάτω άκρα), ώστε να μπορεί το ένα να υποστηρίξει το άλλο. Ωστόσο, το Rolfing® δεν είναι ένα απλό στατικό μασάζ, αλλά συχνά θα κληθείτε και εσείς να συμμετάσχετε ενεργητικά με μικροκινήσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίας.


Πηγή: Rolfing: Η νέα θεραπευτική μέθοδος που απαλλάσσει το σώμα από τους πόνους κατακτά και την Ελλάδα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/131523#ixzz2lJ2zNCH9

No comments:

Post a Comment